Minusta

Mä haluan tehdä sun elämästä parempaa!

En lupaa sinulle välitöntä kirkastumista ja ongelmien poistoa (toki joskus niinkin käy), mutta lupaan, että saat apua tuki- ja liikuntaelin vaivoihin jo ensimmäisellä hoitokerralla.

Jatkuvan kouluttautumisen vuoksi saan joka päivä oppia uutta ja joka päivä saan tuoda uusia työkaluja työhöni asiakkaiden, eli sinun avuksi.

OpaClinicin asiakkaan niskan hieronta

Kouluttautuminen

Päädyin aloittamaan ortopedisen osteopaatin opinnot syksyllä 2019. Tämän lisäksi olen opiskellut lantionpohjan ongelmien sekä vatsalihasten erkauman hoitamista, nyt kouluttaudun äitiysliikuntavalmentajaksi, jonka saan päätökseen kesällä 2021. Valmennus ja ohjaustyöhöni olen hakenut oppia myös sensomotoriikan näkökulmasta, jotta jokaiselle saadaan juuri hänen hermostolle sopiva harjoittelumalli.

Miksi osteopatia, miksi juuri ortopedinen osteopatia?

Kuulen tämän kysymyksen melko usein ja vastaan siihen jotenkin näin:
Puntaroin jatkokouluttautumisen suhteen erilaisia vaihtoehtoja ja katselin myös eri tutkintojen järjestäjien opetussuunnitelmia, siinä vertailussa OOKK (Ortopedisen osteopatian koulutuskeskus) vein voiton.

Olin myös itse saanut suurimman avun omiin vaivoihini juuri osteopaatin vastaanotolla.
Koin, että esimerkiksi fysioterapeutin opinnot eivät anna niin hyviä valmiuksia, kuin haluaisin. Koin, että tällä valinnalla saan lisää taitoa joka osa-alueelle: tutkimiseen, manuaaliseen tekemiseen sekä kuntouttamiseen. Onneksi olen saanut huomata, että valinta oli oikea!

Mitä on osteopatia tai mitä osteopaatti tekee?

Kun vertaillaan osteopaattia, kiropraktikkoa, naprapaattia tai omt fysioterapeuttia niin voidaan sanoa, että kaikki tekevät vähän samankaltaista työtä. He auttavat ihmisiä tuki- ja liikuntaelin vaivoissa, eli käytännössä auttaa ihmisiä elämään kivuitta! He tutkivat ja tekevät manuaalista hoitoa kuten hierontaa, mobilisoivaa hoitoa/hierontaa, manipulaatiota tai satoja muita manuaalisen terapian tekniikoita sekä kuntouttaa esimerkiksi trauman,leikkauksen tai tulehduksen jälkeen. Painotuksia saattaa olla eri osa-alueille, mutta kaikilla meillä on sama missio!

Itselläni hierojana ja tulevana osteopaattina pääpaino on tällä hetkellä manuaalisessa hoitamisessa, mutta luonnollisesti myös tutkiminen ja kuntouttaminen on osa omaa työtäni.

Vaikka en ole vielä saanut kaikkia opintoja kasaan, mieleni haahuilee aina aika-ajoittain jo uusien projektien parissa. Niissä on laitettu rattaat jo pyörimään ja teenkin parhaillaan verkkovalmennuksia! Nämä ovat siis suunnattu pitkän ajan jälkeen liikunnan pariin palaaville ja toinen valmennus on suunnattu äideille. Näissä minulla on tällä hetkellä ilmaiset testivalmennukset menossa ja niistä voikin laittaa suoraan viestiä tulemaan, jos tällainen kiinnostaa.

Oli pulmasi siis kipu, tuki- ja liikuntaelinvaiva tai tarve päästä liikkumaan niin autan sinua mielelläni! voit soittaa tai laittaa mailia, keskustellaan ja pohditaan miten voisin auttaa juuri sinua parhaiten!

Saara Passi ohjeistamassa kumilenkin käyttöä kuntosalilla
Selän dry needling

Enemmän minusta

Olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta Kalajoelta, yrittäjien ympäröimänä, kuinkas muutenkaan.

Alunperin aloitin työuraani ravintola-alalta, mutta muutamien vuosien jälkeen kävi kuitenkin selväksi, että keittiöstä en saa sitä mitä haluan.

Samoihin aikoihin olin alkanut liikkumaan enemmän ja elämäntilanteesta johtuen mulla oli kaikenlaiselle urheilulle aikaa.. ehkä vähän liikaakin.

More is more -ajattelu (mistä voin kertoa, että se ei muuten toimi) treenaamisen suhteen johti taas monenlaiseen tuki- ja liikuntaelinvaivaan mistä kärsin melko paljonkin. Tietämättä yhtään missä vika ja mitä tälle voisi tehdä. Onnekseni löysin muutaman alansa osaajan, jotka pystyivät minua auttamaan ja myös kertomaan mistä on kyse ja mitä tälle voidaan tehdä. Ja näin myös kivut alkoivat helpottamaan ja ehkä treenaamiseenkin tuli vähän enemmän järkeä.

Tämän myötä myös oma kiinnostukseni ihmiskehoon, anatomiaan ja fysiologiaan heräsi ja ajattelin, että tämä on se mistä haluan oppia lisää! Tämä on se missä minä haluan auttaa ihmisiä!

Hierojakoulun pääsykokeissa kysyttiin, että miksi haluat tänne niin vastasin, että ihmiskeho kiinnostaa, ei hieronta yhtenä kategoriana vaan koko ihminen, kokonaisuudessaan ja kaikki mitä meihin on ohjelmoitu.

Ja noin vain muutimme Tampereella 2013 ja valmistuin Tampereen urheiluhierojakoulusta vuonna 2014.

No taas virtasi vettä vähän niin Kalajoessa, kuin Tammerkoskessakin. Työskentelin omalla yrityksellä hierojan hommissa, opiskelin hieman valmennushommia. Lisäksi olin pariinkin otteeseen äitiyslomalla ja tällä hetkellä lapsia onkin neljä kappaletta.